Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Για μένα...Αλήθεια από που να ξεκινήσω,τι να πω και τι να αφήσω...

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ

της Στέλλας Μεϊμάρη

Υπάρχουν κάποια παιδάκια που αντί να παίζουν ξέγνοιαστα, αναγκάζονται να γνωρίσουν από πολύ μικρά το σκληρό πρόσωπο της ζωής, μπανοβγαίνοντας σε ψυχρά δωμάτια νοσοκομείων και χειρουργείων.


Ένα από αυτά τα παιδάκια είναι και η Παρασκευή-Ευφραιμία Θεοδώρου. Η πεντάχρονη μικρούλα δεν μπορεί ούτε να δει, ούτε να μιλήσει, ούτε να περπατήσει.

Ο λόγος; Ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποστεί αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς.

To κοριτσάκι, σε ηλικία μόλις έξι μηνών, υποβλήθηκε στην πρώτη του εγχείρηση στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεννηματάς», παρότι, όπως λέει χαρακτηριστικά στο «Αγιορείτικο Βήμα» ο πατέρας του, κ. Απόστολος Θεοδώρου, οι γιατροί είχαν δηλώσει εξαρχής ότι «πρέπει να σταματήσει να κάνει πειράματα στην Ελλάδα, καθώς δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα».

Και όντως, η εγχείρηση δεν έφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Αντίθετα, η μικρούλα υπέστη καθολική αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και έπρεπε να μεταβεί επειγόντως στο εξωτερικό.

Η μόνη λύση, λοιπόν, ήταν να μεταφερθεί η Παρασκευούλα στην Αμερική, στο εξειδικευμένο Children’s Hospital of Los Angeles - Doheny Retina Institute, το οποίο διευθύνει ο Thomas Lee, MD, ειδικός στις σύνθετες διαταραχές του αμφιβληστροειδούς παιδιών.

Και παρότι τα έξοδα για την οικογένεια ήταν υπέρογκα, την άνοιξη του 2009 η Παρασκευή κατάφερε να ταξιδέψει μέχρι το συγκεκριμένο νοσοκομείο του Λος Άντζελες και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και στα δυο της μάτια.

«Η χαρά μας ήταν ανέλπιστη. Η μικρή τους πρώτους μήνες έδειχνε σημάδια βελτίωσης, έβλεπε, αντιλαμβανόταν το φως, τον ήλιο. Ξαφνικά όμως υπέστη ξανά αποκόλληση», μας λέει ο κ. Θεοδώρου.

Κανείς γονιός, όμως, δεν θα εγκατέλειπε τόσο εύκολα την ελπίδα να ζήσει το παιδί του μια κανονική ζωή. Να δει, να μιλήσει, να περπατήσει, να μπορέσει να παίξει με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Έτσι, λοιπόν, η οικογένεια Θεοδώρου παλεύει να βρει και πάλι τα χρήματα από την αρχή για να μπορέσει να ταξιδέψει ξανά το μικρό αγγελούδι στην Αμερική.

Τα έξοδα, βέβαια, για την οικογένεια της μικρής Παρασκευούλας δεν σταματάνε εδώ. Το παιδί πάσχει από οστεοπόρωση σοβαρού βαθμού, που μπορεί να του προκαλέσει κατάγματα.

Ευτυχώς, το κόστος αυτών των φαρμάκων τα καλύπτει η Πρόνοια. Ωστόσο, για την εγχείρηση εκτός Ελλάδας το υπουργείο Υγείας καλύπτει μόλις το 1/3 των εξόδων.

«Το ποσό είναι μεγάλο. Την προηγούμενη φορά για 33 μέρες που μείναμε στην Αμερική, πληρώσαμε 105.000 ευρώ. Και τώρα κανείς δεν ξέρει πάλι πόσο θα χρειαστεί να παραμείνουμε εκεί. Θέλουμε να θεραπευτεί οριστικά η Παρασκευούλα μας αυτή τη φορά και να βρούμε λύση και για την οστεοπόρωση. Μόλις βρεθούν τα χρήματα θα φύγουμε αμέσως για την Αμερική», τονίζει, γεμάτος αγωνία, ο πατέρας.

Για τους ελάχιστους δύσπιστους, σας παραθέτουμε παρακάτω όλα τα ιατρικά έγγραφα που διαβεβαιώνουν για την πάθηση του παιδιού και την ανάγκη μεταφοράς του στο εξωτερικό για να εγχειριστεί.

Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί την μικρή Παρασκευούλα στη μεγάλη αυτή μάχη που δίνει από τη στιγμή που γεννήθηκε. Και ας μη σταθούν εμπόδιο τα χρήματα μπροστά στη ζωή και την υγεία μιας αθώας ψυχούλας.

Με τις ευχές και την αγάπη μας να πάει το συντομότερο Αμερική και να γυρίσει πίσω γερή και δυνατή.

Όποιος θέλει να λάβει μέρος στον αγώνα σωτηρίας της τετράχρονης Παρασκευής, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Απόστολο Θεοδώρου στο 6979724915 και 6942216572

Όποιος μπορεί να συνεισφέρει, ο λογαριασμός της οικογένειας είναι:

Απόστολος Θεοδώρου
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΡ. λΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 733/625364-40
ΙΒΑΝ: GR4301107330000073362536440

επίσης

Απόστολος Θεοδώρου
ALPHA TΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 133-002101-280728
ΙΒΑΝ: GR13 0140 1330 1330 0210 1280 728






Πηγή: http://www.panoramapress.gr/

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/

Read more: http://www.osiaefxi.com/2013/10/blog-post_6.html#ixzz2gv0igs5r

27 σχόλια:

  1. Θανάση, εδω είναι η άλλη πλευρά.....
    να ξερεις οτι λίγοι είναι οι δυσπιστοι, και χωρις αποδείξεις.Μακάρι να παει καλα η προσπαθεια, διοτι αντιγραφω τη φράση:Κανείς γονιός, όμως, δεν θα εγκατέλειπε τόσο εύκολα την ελπίδα να ζήσει το παιδί του μια κανονική ζωή.....
    θα αντιγραψω το κειμενο, οχι στο blog μου, αλλα στα e-mail μου.
    να είσαι καλά!σε συγχαιρω για τις αναρτησεις σου, επειδή εχω ξαναδεί κοινωνικού - ανθρωπινου περιεχομένου.καλο απογευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Βαρβάρα!!Καταλαβαίνω τι και πως το λες.Αλλά και οι δύσπιστοι έχουν τα χίλια δίκαιά τους με αυτά που ζούμε καθημερινά.Καλό είναι να είμαστε ευαισθητοποιημένοι με θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο!Μακάρι κανείς γονιός να μη βρεθεί σε αυτή την θέση,,,
    Απλά τα αναδημοσιεύω,από το αξιόπιστο μπλοκ Όσια Ευχή κυρίως, δεν θεωρώ πως κάνω κάτι σημαντικό.Καθήκον μας είναι κοιτάμε μήπως και μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά του κόσμου.
    Καλό απόγευμα να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι επίσης τόσα αξιολογότατα ιστολόγια που κάνουν κατα καιρούς ανάλογες αναδημοσιέυσεις.Αυτά που έχουν πέσει στην αντίληψή μου είναι τα εξής:
      butterfly-butterflysworld.blogspot.gr
      agriomeli.blogspot.gr
      antithetoikosmoi.blogspot.gr
      katesdeliciousbox.blogspot.gr
      ekfrastite.blogspot.gr
      dimiourgia-epikinonia.blogspot.gr

      Διαγραφή
    2. επανέρχομαι και σ΄ευχαριστώ! θα τα επισκεφτώ!καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Θανάση μου δεν πρόλαβα να σ΄ ενημερώσω στο ιστολόγιο, γιατί έφυγα βιαστικά!Έλαβα την ειδοποίηση κι ίσα-ίσα που πρόλαβα να το δημοσιεύσω.Ελπίζω να πάνε όλα καλά γι΄ αυτό το πλασματάκι!
    Καλό απόγευμα να περάσεις φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Νικόλα!!Εσύ τρέχεις με τα δικά σου εμένα θα ενημέρωνες;Είδα που το αναδημοσιέυσες και αυτό μετράει.Ο Θεός είναι μεγάλος!!!
    Καλή δύναμη να έχεις και καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η προσπάθεια ας γίνει και μέσω e-mails !
    Ολα να γίνουν καλά για τον μικρό άγγελο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα σας Γιαγιά Αντιγόνη!!!Νομίζω πως είναι πολύ καλή ιδέα.Αυτό φαντάζομαι πρότεινε με ευγενικό τρόπο και η Βαρβάρα.
    Μακάρι όλα να είναι περαστικά και ανώδυνα!
    Καλό υπόλοιπο Κυριακής να έχετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο Θανάση! Πάντα μπροστάρης σε ενέργειες αγάπης και προσφοράς! Μακάρι να πάνε όλα καλά για το αγγελούδι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αριστέα μου θα σου εκμυστηρευτώ (δημόσια θα μου πεις) τη σκέψη μου,Όταν ξεκίνησα και με την βοήθεια τοσων αξιιόλογων ιστολογίων που έκανα αναφορά σε παραπάνω σχόλιό μου σκέφτηκα για λίγα δευτερόλεπτα αν πραγματικά μπορώ να βοηθήσω η να προσφέρω κάτι έστω και με τις αναδημοσιεύσεις,Αμέσως επικράτησε η λογική και είπα θα το κάνω και μακάρι να βάλω ένα λιθαράκι και να βοηθήσω αυτόυς που έχου περισσότερο ανάγκη από εμάς..Και σε μας ταυτόχρονα να μας υπενθυμίζει που είμαστε πιο γεροί να εκτιμάμε και να ευχαριστούμε τον Θεό που έχουμε αυτά που θεωρούμε αυτονόητα.
    Σε ευχαριστώ πολύ και σου έχω πει εσύ είσαι πρώτη σε τόσα άλλα πράγματα,Σε αυτά που προσφέρουν αγαλλίαση και να ξεχνάνε τα προβλήματά τους οι συνάνθρωποί μας!!!
    Καλό απόγευμα να έχεις και φιλιά κι από μένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα να σου πω πως η Καίτη σκέφτηκε πολύ σωστά να δημιουργήσουμε μία ομάδα που να ενημερώνει ο ένας τους άλλους για θέματα κοινωνικά και να αναδημοσιεύουμε από κοινού για να πετύχουμε μεγαλύτερη διασπορά της πληροφορίας.

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα Θανάση μου..τώρα το είδα και το έκανα ανάρτηση..να πάνε όλα καλά για το μικρό κοριτσάκι,,να είσαι καλά φίλε μου..ο Νικόλας είδα το έβαλε..παω να ειδοποιήσω και την υπόλοιπη ομάδα...θα ξαναέρθω..καλό βραδάκι για την ώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλημέρα Καίτη!!Ναι είδα που το έβαλες;Να το συνεχίσουμε εννοείται πιο συντονισμένα.
    Καλή εβδομάδα να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αθώο πλασματάκι..τι φταίει να γεννηθεί έτσι; 6 μηνών να πάθει αυτό; εύχομαι ο Θεός να βοηθήσει να θεραπευτεί και να έχει καλό απότελεσμα η αναδημοσίευση σου...
    υγ-ευχαριστώ που κάθε φορά μπαίνεις στο κόπο και ψάχνεις πιο πολύ τα θέματα μου , βρίσκεις κάτι σχετικό και μου το στέλλεις και μένα...αυτό σημαίνει ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά για αυτά που αναρτώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δελφινάκι δύσκολες στιγμές είναι για κάποιους συνανθρώπους μας και βαρύ το φορτίο που κουβαλάνε.Ο Θεός είναι φιλευσπλαχνος και δε γνωρίζουμε τα σχέδιά Του.Μακάρι να γίνει γρήγορα καλά.
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου αλλά εσύ είσαι η αφορμή να κοιτάμε και λίγο παραπέρα!!
    Καλή εβδομάδα να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εγω το αναδημοσιευσα εχθες στο φεισμπουκ. εδω λιγο πολυ τους ιδους φιλους εχουμε, νομιζω πως εκει θα το εβλεπαν περισσοτεροι και το κοινοποιησα εκει. ευχομαι συντομα να εχουμε θετικα αποτελεσματα!!

    και για το τελος καλη εβδομαδα να σου ευχηθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κική καλησπέρα!!!Το είδα που το εκανες αμέσως από το σχόλιό σου στον Νικό!!Πιο πάνω έδωσα λίστα με ιστολόγια που κάνουν ανάλογες δημοσιεύσεις.Είναι πολύ έξυπνη και σημαντική η ιδέα με το φεισμπουκ.
    Θα στείλει τη λίστα κάποια στιγμή ο Νίκος και θα έχουμε άμεση ενημέρωση μεταξύ μας.
    Καλή συνέχεια να έχεις!!!Σε ευχαριστώ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγχαρητήρια για τον ανθρωπισμό και την φιλαλληλία σου, Θανάση!
    Μακάρι να βοηθηθεί το παιδί ουσιαστικά και να υπάρξει ευτυχή κατάληξη..

    Σε καλησπερίζω και από εδώ, με την ευχή για καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ανταίε!Είλικρινά στο λέω και είμαι σίγουρος πως είσαι καλοπροαίρετος αυτά δεν ήθελα.Ξέρεις τα συγχαρητήρια και τα λοιπά.
      Αλλά , κι αν έναν ακόμα καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε ή ενημερώσουμε κάτι είναι κι αυτό.
      Η ευχή σου είναι και η ευχή μου.Αυτό το ουσιαστικά είναι όμως το ζητούμενο.
      Καλή εβδομάδα να έχεις και να σου πάνε και σένα όλα, έστω και λίγο, καλύτερα!!

      Διαγραφή
    2. Να μην το ξεχάσω, κι εσύ αυτόν τον κύκλο που ξεκίνησες και καταπιάνεσαι με θέματα κοινωνικής φύσεως,όπως έκανες με την έκτρωση,να το συνεχίσεις.Πρωτοποριακό και πολύ χρήσιμο είναι.

      Διαγραφή
  16. Ελπίζω να κάνουμε κάτι έστω και με τη πιο μικρή συνεισφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας!!Αυτό είναι πολύ σημαντικό που λέτε.
      Να έχετε ένα ήσυχο και όμορφο βράδυ!
      Σας ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  17. Kαλησπέρα!
    Συγχαρητήρια για την υπέροχη ανάρτησή σου. Η ευαισθητοποίηση σε τέτοιους τομείς δεν ειναι ίδιον των ανδρών αρα αυτό σε τιμάει διπλά...
    Θα πάρω την ανάρτησή σου και θα την αναδημοσιεύσω στο γκρουπ μου στο fb που έχει 3.500 μέλη για να την δουν όσοι περισσότεροι μπορούν. Θέλω να πιστεύω πως θα γίνει κάτι.
    Να'σαι καλά, ευχαριστώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Λιακάδα,καλώς ήρθες!!Δεν είναι δικιά μου η ανάρτηση.Απλά αναδημοσίευση έκανα όπως και τόσα αξιόλογα ιστολόγια σύμφωνα με τη λίστα που έδωσα παραπάνω.
      Η ευαισθητοποίηση νομίζω δεν έχει φύλο.'Εχει να κάνει με την ανθρωπιά.
      Πολύ καλό θα είναι αυτό που θα κάνεις και βάζεις ένα λιθαράκι κι εσύ.
      Σε ευχαριστώ όπως και να έχει για τα καλά σου λόγια και ανταποδίδω για την όμορφη κίνηση που θα κάνεις!!
      Καλό απόγευμα να έχεις!!

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα Θανάση καλέ μου φίλε..σου έστειλα mail με απάντηση και τα νεότερα..άργησα νάπαντήσω..είχα τρέξιμο!!διαβασέ τα και τα λέμε με την λίστα..θα είμαστε on-line σήμερα απότι κατάλαβα..καλό απογευματάκι για την ώρα,,τα λέμε αργότερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Καίτη!!Μόλις την είδα και σε ευχαριστώ πολύ!!Κι εσύ να κοιτάς και τον εαυτό σου και όλα τα άλλα ακολουθούν.
      Να είσαι καλά και θα τα πούμε!!

      Διαγραφή

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για την τιμή που μου κάνετε να μου πείτε την γνώμη σας.